Nieuw bericht uit kerk in Gaza

Gaza

Afgelopen zondag werd een christelijke familie getroffen door een aanval. De familie is Grieks-orthodox en bestond uit een vader, een moeder en twee zoons. De moeder is aan stukken gereten. Eén van de zoons verkeert in kritieke toestand: hij was een bezoeker van de jeugdbijeenkomsten van onze baptistengemeente. Het huis is verwoest. De andere zoon en de vader zijn thuisloos en leven nu in een vluchtelingenopvang.

Bid voor deze familie en voor alle mensen in Gaza. Er is nu geen electriciteit en geen water. De broodwinkel staat vol met mensen. Alle basisbehoeften zijn schaars geworden.

Dit schreef Hanna Maher mij zojuist—hij is de voorganger van de baptistengemeente in Gaza en tevens student hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo. (Terzijde: Hanna Maher is zelf een Egyptische presbyteriaan en heeft een paar maanden terug hier in Caïro zijn zoontje laten dopen, maar wist zich enkele jaren geleden geroepen om de vacante gemeente in Gaza te gaan dienen—ongetwijfeld wetend dat het niet gemakkelijk zou zijn maar misschien niet wetend dat het zo moeilijk zou worden.)

Zie ook: Gebedsoproep uit Gaza en “Pray for Gaza.”

Nevenstaande foto werd mij toegestuurd door Hanna Maher.

Maak een website of blog op WordPress.com