Egypte

Stage op de Sinaï

Vanavond spreek ik een student van ons seminarie die deze zomer stage loopt in een vacante kerkelijke gemeente in een dorp op de Sinaï, net ten oosten van het Suez-kanaal. Ik vraag hem een beetje bezorgd of men daar geen last heeft van terrorisme (volgens het reisadvies van de Nederlandse rijksoverheid is de gehele Sinaï al maandenlang een no-go-gebied). “Jawel,” antwoordt hij laconiek, “afgelopen zondag meende ik buiten vuurwerk of vreugdeschoten te horen ter gelegenheid van het Suikerfeest, maar de volgende morgen vertelde men mij dat er echt geschoten was en dat een terrorist was opgepakt.” “Zijn jullie dan niet bang,” vraag ik. “Welnee,” zegt hij, “voor mijzelf als Opper-Egyptenaar uit het zuiden is dit natuurlijk wel even schrikken, maar de mensen in de kerk zijn er helemaal aan gewend. In 1973, tijdens de oorlog met Israël, heeft men veel erger meegemaakt: toen werd er zwaar gevochten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.