“Pray for Gaza”

Afgelopen vrijdag ontving ik een kort mailtje van één van mijn studenten, die een gemeente in Gaza dient. “Pray for Gaza” was het onderwerp en in enigszins gebroken Engels schreef hij:

Pray for the people of Gaza, this the fifth day of the war. 102 killed most of them women and children about 700 injures, 65 house destroy.
God give peace

In het Nederlands betekent dat:

Bid voor de mensen van Gaza. Dit is de vijfde dag van de oorlog. 102 personen zijn gedood. De meesten van hen zijn vrouwen en kinderen. Ook zijn er 700 gewonden en zijn 65 huizen verwoest.
Moge God vrede geven.

Inmiddels zijn we vijf dagen verder en is de spanning nog steeds niet uit de lucht. Juist nu in Nederland de oproep wordt gedaan in gebed en manifestatie achter Israël te gaan staan, leek het me goed, zonder verdere uitgesproken stellingname in een dieptriest conflict, ook deze eenvoudige noodkreet van de andere kant te laten horen. Hopelijk wordt de waarheid van het in de oproep aangehaalde Psalmwoord aan beide zijden van de scheidslijn ervaren:

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw! (Psalm 91)

Maak een website of blog op WordPress.com