Diversen/Egypte

“Pray for Gaza”

Afgelopen vrijdag ontving ik een kort mailtje van één van mijn studenten, die een gemeente in Gaza dient. “Pray for Gaza” was het onderwerp en in enigszins gebroken Engels schreef hij:

Pray for the people of Gaza, this the fifth day of the war. 102 killed most of them women and children about 700 injures, 65 house destroy.
God give peace

In het Nederlands betekent dat:

Bid voor de mensen van Gaza. Dit is de vijfde dag van de oorlog. 102 personen zijn gedood. De meesten van hen zijn vrouwen en kinderen. Ook zijn er 700 gewonden en zijn 65 huizen verwoest.
Moge God vrede geven.

Inmiddels zijn we vijf dagen verder en is de spanning nog steeds niet uit de lucht. Juist nu in Nederland de oproep wordt gedaan in gebed en manifestatie achter Israël te gaan staan, leek het me goed, zonder verdere uitgesproken stellingname in een dieptriest conflict, ook deze eenvoudige noodkreet van de andere kant te laten horen. Hopelijk wordt de waarheid van het in de oproep aangehaalde Psalmwoord aan beide zijden van de scheidslijn ervaren:

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw! (Psalm 91)

3 thoughts on ““Pray for Gaza”

  1. Willem Jan,

    Het is goed dat je ook aandacht vraagt voor de Palestijnen en het lijden in de Gaza strook en voor het lijden van de christenen in Sudan. Het verdriet van mensen in Israel is niet erger dan dat van Patestiinen. Moge God zich over Joden ., Palestijnen en de mensen in Sudan en Zuid Sudan ontfermen en al Zijn kinderen daar tot een Toevlucht en Sterkte zijn.

  2. Pingback: Gebedsoproep uit Gaza | Willem-Jan de Wit

  3. Pingback: Nieuw bericht uit kerk in Gaza | Willem-Jan de Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.