Egypte

Gebedsoproep uit Gaza

Lieve vrienden,

Dit is de situatie in Gaza: 1040 doden, 6000 gewonden, meer dan 150.000 mensen die hun huis moesten verlaten. Dit is niet eerder gebeurd sinds 1948. Ze wonen nu in VN-scholen, zonder de noodzakelijke benodigdheden.

Wij vragen om uw gebed voor deze families. Geve God troost voor de families die hun geliefden hebben verloren. Geve God geloof en vertrouwen aan de mensen die nog leven en moge Hij hen beschermen.

P1620065

Bovenstaand mailtje ontving ik gisteren van Hanna Maher, een student van me die een kerkelijke gemeente in Gaza dient. Vanwege zijn bijzondere werkplek volgt hij een aangepast studieschema: in het voorjaar volgt hij college bij ons op het seminarie (vorig jaar kwam hij met zijn vrouw Janet, dit jaar met zijn vrouw en hun zoontje) en de rest van het jaar dient hij de gemeente. Sinds eind mei dit jaar is hij weer met zijn gezin bij zijn gemeente in Gaza.

image

Vorig jaar schreef mijn collega Dr. Michael Parker een artikel voor Presbyterians Today (mei 2013) dat bovenstaand portret van Hanna Maher bevatte.

Zie ook: “Pray for Gaza.”

2 thoughts on “Gebedsoproep uit Gaza

  1. Pingback: Nieuw bericht uit kerk in Gaza | Willem-Jan de Wit

  2. Ich bete jeden Tag für den Weltfrieden , denn wenn man bedenkt wie viele Kriege es zur Zeit gibt so kann man nur froh sein wenn man in einem Land wohnt in dem kein Krieg ist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.