Arabische Protestantse Kerk Amsterdam

IMG_1651Morgen, donderdag 19 oktober, vindt de officiële start van de Arabische Protestantse Kerk Amsterdam als pioneersplek van de Protestantse Kerk Amsterdam en de Protestantse Kerk in Nederland plaats. De predikant van deze gemeente, ds. Emad Thabet, heeft hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo zijn opleiding tot predikant gevolgd en diende hier in Egypte een presbyteriaanse gemeente voordat hij voor vervolgstudie naar de Vrije Universiteit ging. Bij de plechtigheid morgen in de Elthetokerk in de Javastraat zal ook een delegatie van de GZB en een delegatie uit Egypte aanwezig zijn, onder andere dr. Atef M. Gendy, de rector van ons seminarie die dit jaar tevens synodevoorzitter is. Zelf kan ik er uiteraard niet bij zijn omdat ik morgen gewoon hier in Caïro college Bijbelse theologie hoop te geven.

Zie voor meer informatie:

Voor de duidelijkheid: deze nieuwe protestantse Arabische gemeente is een andere dan de Evangelisch Arabische Gemeente in Amsterdam waarover ik vijf jaar geleden een blogbericht schreef. Laatstgenoemde gemeente heeft, voor zover mij bekend, geen officiële banden met de Protestantse Kerk Amsterdam of met de Evangelical Presbyterian Church in Egypte. Uiteraard zijn beide gemeenten ook weer te onderscheiden van de koptisch-orthodoxe kerk in Amsterdam-Noord.

 

 

Maak een website of blog op WordPress.com