De bruiloft van een engel

P1460493Kan een engel trouwen? Wie Marcus 12:25 leest, zal deze vraag waarschijnlijk ontkennend beantwoorden. Niettemin is er een oude uitlegtraditie van Genesis 6:1–4 die stelt dat de daar genoemde “zonen Gods”—die zich “dochteren der mensen” tot vrouwen namen en tot hen “ingingen”—(gevallen) engelen zijn. Zie hierover verder het proefschrift van Jaap Doedens. Hoe dit nu verder ook zij, vandaag is de bruiloft van een engel een feit.

Vanavond hoopt Malak—zijn naam betekent “engel—het ja-woord te geven aan Ester—alf mabrook!. Malak Qaood is een Egyptische jongeman uit het dorp Rida in de provincie Minya die al heel wat jaren in de kerk had gediend voordat hij aan ons seminarie werd toegelaten om officieel de studie tot predikant te gaan volgen. Komende maand mei hoopt hij af te studeren. Hieronder ter gelegenheid van deze heugelijke dag enkele foto’s die ik de afgelopen jaren van hem schoot, tijdens activiteiten van het seminarie, maar ook in zijn geboortedorp Rida.

 

 

 

 

P1370666

P1380503

P1590045

P1550054

Maak een website of blog op WordPress.com