Egypte

Het klooster van de zeven maagden

P1680926

Langs de weg van Mut naar Qasr, in de Dakhla-oase in de westelijke woestijn van Egypte, staan stukken muur. Het zijn de restanten van Deir Abu Matta (“klooster van vader Mattheüs”), dat ook Deir al-Saba Banat ( “klooster van de zeven maagden”) wordt genoemd. Feitelijk gaat het hier om de ruïne van een christelijke basiliek uit de vijfde of zesde eeuw—er zijn diverse aanwijzingen dat in dit deel van de oase een christelijke gemeenschap bestond. Schatgravers hebben hier later gezocht naar de verborgen schat die zich hier volgens de overlevering moet bevinden. Tegenwoordig is er echter een bewaker en mogen alleen professionele archeologen hier nog onderzoek verrichten. Zie voor meer informatie Cassandra Vivian, The Western Desert of Egypt: An Explorer’s Handbook, herziene druk (Cairo: The American University in Cairo Press, 2008), 199–200.

P1680927

P1680930

P1680931

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.