“Er werd geen haat gepreekt”: Bidden in uitgebrande kerk na “pogrom”

Zondagmorgen hebben Jan Eikelboom en Ruth Vandewalle de kerkdienst bijgewoond in één van de kerken in Minya die afgelopen woensdag in de brand was gestoken. Maandag volgt meer in de uitzending van Nieuwsuur maar hierbij alvast enkele beelden en indrukken die ze rondtwitterden. Het gaat hierbij om dezelfde kerk waarover ik vrijdag ook al schreef in het blogbericht “’Dood waar is uw prikkel?’ Foto’s uitgebrande kerk Minya.”

Ds. Sameh Ibrahim, de predikant van deze kerk, werd afgelopen vrijdag ook geïnterviewd in het Reformatorisch Dagblad. Ik ken hem goed omdat hij bij mij zijn masterscriptie geschreven en we sindsdien ook nog regelmatig contact hebben. Mocht u een goede wens of bemoediging voor hem of zijn gemeente hebben (bij voorkeur in het Engels), dan kunt u deze in een reactie op de Engelse versie van dit blogbericht achterlaten. Ds. Sameh en gemeenteleden die voldoende Engels beheersen kunnen deze reacties dan zelf lezen.

Uiteraard bezocht het team ook andere kerken en gebouwen die zijn afgebrand.

Update dinsdag 20 augustus 2013. Na afloop van de uitzending van Nieuwsuur maandagavond twittert Jan Eikelboom:

Klik hier om de Nieuwsuur-uitzending terug te kijken.

Nieuwsuur christenen Minya Egypte

Of kijk hier (het item over Egypte begint na ca. 10 minuten en na ca. 12 minuten gaat het over de kerken en christenen in Minya, tot ca. 20 minuten).

Maak een website of blog op WordPress.com