“Dood waar is uw prikkel?” Foto’s uitgebrande kerk Minya

In één van de uitgebrande kerken in Egypte ben ik diverse keren geweest: de Gad al-Sayed-kerk in Abou Hilal in Minya (ca. 250 km ten zuiden van Caïro). Vorig jaar zagen de kerbanken er zo uit:P1300273 Gad al-Sayed, presbyteriaanse kerk, evangelical presbyterian church, Abou Hilal, Minya, (c) willemjdewit

Nu zo:

Gad al-Sayed church burnt Abou Hilal Minya

Mijn jongste broer was vorig jaar hier ook op bezoek:

P1380131 Gad al-Sayed-kerk, Minya, Abou Hilal, presbyteriaanse kerk, evangelical presbyterian church, (c) willemjdewit

Links op de foto ds. Sameh Ibrahim, de predikant van deze kerk, die bij mij vorig jaar zijn masterscriptie afrondde. Achter zijn hoofd een kastje met Bijbels en liedboeken. De brandstichters schepten er speciaal behagen in de Bijbels in brand te steken, zo is me verteld. Hieronder de laatste, halfvergane pagina van een liedboek. Het leesbare deel is het slot van het refrein van een paaslied: “Dood waar is uw prikkel? … De Heer is waarlijk opgestaan.” Deze foto cirkuleert onder Egyptische christenen inmiddels breed op Facebook ter onderlinge bemoediging.

Update: lees nu ook het interview met ds. Sameh Ibrahim in het Reformatorisch Dagblad.

Gad al-Sayed church burnt hymnal Abou Hilal Minya

Bronvermelding: foto’s van de kerk na de brandstichting zijn van het Facebook-account van Maro Magdy. Daar staan nog veel meer foto’s.

Maak een website of blog op WordPress.com