De Lonely Planet-reisgids voor Egypte moet worden aangepast

“This old Nile sailing boat has been moored along the Corniche near the tourist office for many years. Refurbished some five years ago, it is Minya’s most unusal address, with a restaurant on the upper deck and accommodation below.” Zo prijst de bekende Lonely Planet-reisgids voor Egypte (editie 2012) de Dahabiyya in Minya (250km ten zuiden van Caïro) aan. De Nijlboot is daar echt een begrip. Wanneer christenen in Minya met gasten uit eten gaan, kiezen ze ook steevast voor de Dahabiyya. Ik ben er althans bij vier verschillende gelegenheden mee naar toe genomen (en ze vertellen er dan ook altijd bij: dit is hetzelfde type boot als waar het seminarie in Caïro ooit op is begonnen).

Maar dit is nu allemaal verleden tijd. De informatie is de Lonely Planet-gids is hopeloos verouderd. De boot, in eigendom van de christelijke ontwikkelingsorganisatie CEOSS, is afgelopen woensdag volledig in brand gestoken.

P1480321 Dahabiyya, Dahabeya, Minya, restaurant, boot, boat, Egypt, Egypte, (c) willemjdewit

Studenten van ons seminarie op de Dahabiyya afgelopen mei: links een studente van de deeltijdopleiding in Minya, rechts een student van de predikantsopleiding in Caïro.

Maak een website of blog op WordPress.com