Reisadvies Egypte iets geactualiseerd

Het reisadvies van de Nederlandse Rijksoverheid voor Egypte is vandaag weer iets geactualiseerd: lees hier het laatste reisadvies. De hoofdboodschap is niet wezenlijk anders dan de vorige versie van het reisadvies:

Alle reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.

Nederlanders die zich in Egypte bevinden, behalve de Nederlanders in de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba wordt geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is. Lees verder

Bij wijze van curiositeit wil ik overigens vermelden dat sommige mensen mijn weblog vinden met zoektermen als “reisadvies Egypte september 2013” of zelfs “reisadvies Egypte nov 2013.” Kort en goed: ik bedenk zelf geen officiële reisadviezen maar geef slechts van tijd tot tijd door wat de Nederlandse Rijksoverheid schrijft—laat staan dat ik koffiedikkijker ben die nu al het reisadvies voor over twee of meer maanden kan voorspellen.

Ik kan wel zeggen wat het reisadvies niet zal zijn: het meest gunstige advies voor een land, namelijk “Geen bijzondere veiligheidsrisico’s,” lijkt om onder geen enkele omstandigheden over drie à vier maanden geloofwaardig te kunnen worden gegeven—daarvoor is er de afgelopen weken en jaren te veel gebeurd en ook momenteel nog volop gaande. Maar of straks al die gebieden waar het reizen nu wordt ontraden met het betrachten van extra waakzaamheid wel weer fatsoenlijk bezocht kunnen worden? Zoiets laat zich werkelijk niet maanden vooruit adviseren maar kan men slechts hopen.

Maar misschien bedoelden de zoekers voor toekomstige reisadviezen iets anders en veel onschuldigers en wilden ze gewoon weten of Egypte in september of november qua weer aangenaam is om te bezoeken. Hoewel het weer in Egypte zich ook niet weken vooruit laat voorspellen, is het metereologische klimaat wel stabieler dan het politieke klimaat en heeft het zin het Lonely Planet “when to go”-advies in overweging te nemen. Overigens is Egypte de meest zonzekere vakantiebestemming ter wereld en schijnt de zon dus ook volop langs de Rode Zee en de Golf van Aqaba, de gebieden waarnaar zelfs nu het reizen niet wordt ontraden.

P1520431

Maak een website of blog op WordPress.com