Studieverlof in Leuven

Zoals ik in mijn laatste nieuwsbrief al schreef, heb ik van februari tot en met april een studieverlof dat ik in Leuven (België) hoop door te brengen. Dit studieverlof zou eigenlijk voorjaar 2015 hebben plaatsgevonden als af-sluiting van zes jaar werken in Egypte, maar omdat mijn contract twee keer is verlengd, was er nog niet van gekomen om het studieverlof op te nemen. Het leek de GZB, ons seminarie in Caïro en mijzelf beter om het nu niet langer uit te stellen.

Tijdens het studieverlof verblijf ik als “researcher in residence” (gastonderzoeker) aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven, waar ik inmiddels ben gearriveerd. (Bij aankomst bood mijn kamer uitzicht op bovenstaand sneeuwlandschap, maar daar is inmiddels niets meer van over: vandaag was het buiten alleen maar nat en grijs en koud.)

Tijdens het studieverlof hoop ik me te verdiepen in de vraag hoe een aantal psalmen door de eeuwen heen zijn uitgelegd en hoe kennis van die uitleggeschiedenis ons gebruik van de psalmen nu kan verrijken. Ik hoop hier wat over te schrijven en de resultaten van mijn studie later ook te gebruiken in colleges.

Na het studieverlof heb ik in mei/juni gewoon verlof en ben ik beschikbaar om over de kerk in Egypte te vertellen (als uw kerkelijke gemeente, school of vereniging hierin is geïnteresseerd, neemt u dan contact op met de GZB [0343-512444, info@gzb.nl] om een afspraak te boeken.) Daarna hoop ik terug te keren naar het land van de Nijl om daar mijn werk weer op te pakken.

Maak een website of blog op WordPress.com