Egypte

Kinderbijbel van Van Dam in het Arabisch

IMG_20180127_160632 (2)

Soms zie je op de jaarlijkse Cairo International Bookfair, de grootste boekenbeurs van het Midden-Oosten, op twintig minuten loopafstand van ons seminarie, opeens een bekende boekomslag: de ‘kinderbijbel’ van H. van Dam. Hoewel ik bij de verschijning ervan in 1994 zelf de kinderbijbelleeftijd al even was ontgroeid, heb ik er door de jaren heen toch wel de nodige verhalen uit horen voorlezen. Overigens is er een opvallend verschil tussen de Arabische en de Nederlandse titel: heet het boek in het vaderland Bijbelse vertellingen voor jonge kinderen, hier is het Bijbelverhalen voor alle kinderen. Blijkbaar mag je niet te snel denken dat je te oud bent voor dit boek.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.