Egypte/Theologie

Gastcolleges dr. Yohanna Katanacho

P2260983 (2)

Deze dagen geeft dr. Yohanna Katanacho, verbonden aan Nazareth Evangelical College en Bethlehem Bible College, hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo gastcolleges over het lezen van de Bijbel door Palestijnse ogen. Hij geeft onder andere zijn perspectief op de ontwikkeling van de betekenis van de aarde/het land door de Bijbel heen. Hij neemt duidelijk afstand van een christelijk-zionistische benadering van de Bijbel, maar kritiseert ook Palestijnse theologen zoals Naim Ateek die zich zijns inziens te negatief uitlaten over delen van het Oude Testament. Het evangelie van Johannes, waarin (in vergelijking met het farizeese judaïsme) de aandacht van Israël naar Christus verschuift, biedt volgens hem een goed perspectief om het Oude Testament te lezen. Het belang van de thema’s die aan de orde komen en de stimulerende manier van presenteren maken dat de studenten (naast Egyptenaren ook een Syriër en een Sudanees) aan Katanacho’s lippen hangen.

Posted by Willem J. de Wit on Friday, January 19, 2018

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.