Egypte

Het bloed van Helwan

Weer vloeide er bloed bij een aanslag op een kerk in Egypte, ditmaal bij een koptisch-orthodoxe kerk in de wijk Helwan aan de zuidkant van Caïro, zo’n 25 km van waar ik woon. De Egyptische krant Ahram Online meldt op dit moment zeker negen doden. Waarschijnlijk hadden de aanslagplegers op nog veel meer slachtoffers gehoopt, maar werden ze verhinderd voordat ze hun kwaadaardige plannen verder konden verwezenlijken.

Hier in de straat schuin tegenover het seminarie staat ook een kerk. Aan de ene einde van de straat is nu met een aantal stenen op het wegdek aangegeven dat men van die kant de straat niet meer in mag rijden en de chauffeurs die van de andere kant komen worden bij ons voor bijna allemaal even gestopt en gevraagd hun papieren te laten zien. Zet dit zoden aan de dijk? Misschien maakt het net een paar cruciale seconden eerder duidelijk dat een persoon met kwade intenties de kerk nadert. Maar hoe lang houd je dit soort controles vol? Tot en met oudejaarsavond? Misschien tot en met de kerstmis (6/7 januari)?

 

 

One thought on “Het bloed van Helwan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.