Egypte

Reformatieconcert Egyptische protestantse kerken

Afgelopen zaterdag vond de reformatieherdenking van de koepel van Egyptische protestantse kerken plaats. Hoogtepunt was ongetwijfeld de koor- en solozang onder leiding van de Egyptische topdirigent Nayer Nagui. In bovenstaande video wordt u in een half uur tijd meegenomen door de geschiedenis van het protestantse kerklied, van “Een vaste burg” in het Duits en “I greet Thee, who my sure Redeemer art” (de Engelse versie van een gezang uit de kring rond Calvijn, op een melodie die lijkt op die van psalm 124) via het bekende “How great Thou art” (Hoe groot zijt Gij – het verbaasde mij enigszins dat men hier niet voor de veelgezongen Arabische versie koos) en een Engelse versie van het Onze Vader tot hedendaagse Arabische liederen.

PS: Als het goed is, start de video vanzelf bij het concertgedeelte van de bijeenkomst. Maar mocht het niet vanzelf gaan: het concert begint ongeveer veertig minuten na aanvang van de bijeenkomst (40:13).

 

One thought on “Reformatieconcert Egyptische protestantse kerken

  1. Pingback: Nieuwsbrief december 2017 | Willem-Jan de Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.