Egypte

Schoonmakers, keukenmedewerkers en conciërges in het zonnetje

P2260085 (2)

Aan het begin van de middag was er een klein feestje op het seminarie. Het idee kwam van de “verdiepingstoezichthouders” – in onze dorm, het gebouw waar de studenten en gasten hun kamers hebben, draagt op elke studentenverdieping één student de verantwoordelijkheid van “verdiepingstoezichthouder.” Zij hadden het gevoel dat de “werkers” – de schoonmakers, de keukenmedewerkers en de conciërges wel eens in het zonnetje mochten worden gezet. Zo gezegd zo gedaan.

Onder het genot van fris en gebak sprak onze rector dr. Atef M. Gendy de werkers toe. Hij noemde het belang van een goede managementsstructuur waarbij duidelijk is wie onder wiens verantwoordelijkheid werkt – wat dat betreft is er een gelaagde piramide –,  maar tegelijk benadrukte hij dat voor God alle mensen gelijk zijn – het bloed van Christus is niet méér vergoten voor een directeur of een docent dan voor een schoonmaker en het goede nieuws van Christus’ geboorte werd zelfs het eerst gebracht aan herders die in hun samenleving onderaan de maatschappelijke ladder stonden.

Daarna kregen de werkers allemaal een certificaat en was het tijd om foto’s te maken – daarvoor was ik door Peter, één van de verdiepingstoezichthouders, uitgenodigd aanwezig te zijn. Zie ook het volledige fotoalbum op Facebook:

Posted by Willem J. de Wit on Monday, October 23, 2017

(Overigens mist u op de foto’s enkele personen: oom Ishaq, onze kok, had net een vrije dag, nachtwaker Mina sliep en dagwaker oom Nady kon bezwaarlijk de toegangspoort van het seminarie onbeheerd laten. Verder hadden we bibliotheekschoonmaker en kopieerjongen Amir begin deze maand liever niet zien vertrekken, maar het was tijd voor hem om aan zijn militaire dienst te beginnen – een geschikte opvolger is helaas nog niet gevonden.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.