Vreugde van Palmzondag wreed verstoord: het bloed van Tanta

IMG_9172n bw

Palmzondag wordt door Egyptische christenen uitbundig gevierd. Kerken zijn versierd met vlechtwerk van palmbladen. Vlijtige kinderhanden hebben er soms uren aan gewerkt, kunstige resultaten. “We vieren de intocht van Jezus als koning in ons hart,” legde iemand mij eens uit. Na de kerkdienst wordt de dag vaak in familieverband doorgebracht.

In Tanta, zo’n 100 km ten noorden van Caïro, is de vreugde van Palmpasen echter wreed verstoord. Een bom heeft 21 kerkgangers gedood.

Foto: Egyptisch jongetje op Palmzondag enkele jaren geleden.

Update:

  • Inmiddels worden 25 doden gemeld.
  • Inmiddels is ook gemeld dat iemand zich voor de kerk in Alexandrië (225km ten noordwesten van Caïro) heeft opgeblazen waar de koptisch-orthodoxe paus Tawadros op dat moment was. Hierbij zijn naar verluid twee doden en diverse gewonden gevallen.

Maak een website of blog op WordPress.com