De Bijbel en de kerk in Egypte: dagboekstukjes van ds. Jan Holtslag

GZB een handvol koren 2017

De trouwe gebruikers van het meestgelezen dagboek van Nederland was het uiteraard al opgevallen: Bijbeloverdenkingen verweven met ervaringen van de kerk in Egypte – dát zijn de stukjes van ds. Jan Holtslag in het GZB-dagboekje Een handvol koren voor de periode 26 maart t/m 8 april. De Giessenburgse predikant schrijft zijn stukjes niet zomaar, nee, hij verwerkt wat hij januari 2016 tijdens de GZB-predikantenreis met eigen in Egypte heeft gezien. Zo schreef hij voor gisteren:

De Rotskerk Deir Samaan in Caïro is verbonden met het verhaal van Simon de schoenmaker. Een eenvoudig man die de Bijbel in alles letterlijk nam. Zo had hij op grond van Mattheüs 18:9 maar één oog. Het verhaal gaat dat hij in de tiende eeuw de patriarch moest bijstaan toen deze uitgedaagd werd om de waarheid van het Nieuwe Testament te bewijzen door een berg te verzetten. (…)

Het vertrouwen dat het onmogelijke mogelijk is, heb ik in de Protestantse Kerk van Egypte gezien. Iedere gemeente heeft plannen en grote dromen. Het is iets waar de kerk in ons land een voorbeeld aan kan nemen. Stel het vertrouwen op de Heere God. Hij kan het onmogelijke mogelijk maken. Zoals een zondaar rechtvaardigen door het sterven van Jezus aan het kruis van Golgotha.

 

Maak een website of blog op WordPress.com