Reageer in 30 seconden op de nieuwsbrief van een zendingswerker

gzb weblog

Vooral in de weken voor kerst, tegen het eind van het jaar, schrijven veel zendingswerkers een nieuwsbrief naar hun achterban (familie, vrienden, kennissen, supporters, gemeenten die hun uitzending ondersteunen).

Op een Engelse blog klaagde een zendingswerker er enige tijd geleden over dat er zo weinig reacties op zulke nieuwsbrieven komen, met daarbij de oproep om voortaan wel kort, in 30 seconden, even te reageren op een ontvangen nieuwsbrief, via een mailtje, een berichtje op Facebook, of hoe dan ook.

Denk daarbij aan reacties als:

  • “Bedankt voor je nieuwsbrief. Ik heb hem zojuist gelezen.”
  • “Hoi/beste …, bedankt voor je nieuwsbrief. Mooi om te lezen wat je schreef over … Sterkte met ….”
  • “Hoi/beste …, bedankt voor je nieuwsbrief. Ik zal voor je bidden.”

Moet dit? Nee, natuurlijk niet. Maar misschien vindt u het een leuk idee, een goed voornemen waar u nu, de weken voor nieuwjaar, al 30 seconden mee aan de slag kunt en wilt gaan.

Misschien zegt u: “Ik wil hier best van tijd tot tijd 30 seconden voor uittrekken, maar jouw blog volg ik al trouw en verder krijg ik weinig nieuwsbrieven of blogs van zendingswerkers onder ogen.” Gaat u dan bijvoorbeeld naar GZB > Werkers en projecten: daar treft u de namen aan van veel collega-zendingswerkers. Als u op hun namen klinkt, komt u op een pagina waar u meer over hen leest en hun laatste nieuwsbrief kunt downloaden. Wanneer u hun nieuwsbrief hebt gelezen, kunt u hen zo’n 30 seconden-berichtje sturen (in elke nieuwsbrief staat ook wel een e-mailadres). Veel collega-zendingswerkers hebben ook een blog of een Facebook-account, wat het reageren wellicht nog gemakkelijker maakt.

Nogmaals: moet dit? Nee! Maar ik weet zeker dat er collega-zendingswerkers zijn die zich bemoedigd weten als ze van tijd tot tijd een korte reactie op hun nieuwsbrieven krijgen. En misschien gaat u zichzelf, of jij jezelf, door deze luttele 30 seconden opeens meer betrokken voelen bij het zendingswerk!

Vindt u dit een goed idee? Voelt u zich dan zeker niet verplicht meteen op dit blogbericht te reageren, maar deelt u het even met anderen, die misschien net dat zetje nodig hebben om 30 seconden vrij te maken om te reageren op de nieuwsbrief van een collega-zendingswerker.

Wat mij persoonlijk betreft, wil ik u juist slechts bedanken: hartelijk dank voor alle schriftelijke en mondelingen blijken van medeleven die ik door de jaren heen heb ontvangen. Ook dit jaar zijn er zelfs al weer kerstkaarten gekomen van trouwe kaartschrijvers die ik niet eens persoonlijk ken!

Maak een website of blog op WordPress.com