Egypte/Theologie

Egyptische studenten bespreken Bavincks brieven

bavinckgroot

Vorige week gaf ik aan het eind van mijn college Bijbelse theologie de studenten de Arabische vertaling van enkele fragmenten van brieven van de gereformeerde theoloog Herman Bavinck (1854–1921), waarin hij schrijft over zijn worsteling met de Bijbel, en met het geloof. Er was toen te weinig tijd om er uitgebreid over in gesprek te gaan, maar één van de studenten vroeg achteraf meteen of er meer brieven van Bavinck in het Engels beschikbaar zijn (waarbij ik hem naar hoofdstuk 2 van On the Way to the Living God kon verwijzen – in de appendix van dat boek staan de vertaalde fragmenten in het Nederlandse origineel). De dagen daarna vroegen tal van andere zaken mijn aandacht, en raakte Bavinck voor mij weer op de achtergrond.

Maar wat schetst mijn verbazing: wanneer ik vanmiddag langs een groepje studenten loop die buiten met een collega in gesprek zitten, kijkt opeens één van hen op en zegt hij tegen mij: “We hebben het over Bavinck, over die brieven die je ons vorige week op college gegeven hebt.”

Ik besluit het gesprek verder niet te onderbreken en loop verder, dankbaar dat ik de studenten blijkbaar iets heb aan kunnen reiken waar voor hen gespreksstof in zit.

One thought on “Egyptische studenten bespreken Bavincks brieven

  1. Herman Bavinck hebben w e ook opgenomen in het boek 25 eeuwen theologie. Een interessant en behoorlijk openminded stuk over d e katholiciteit van de kerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.