Diversen

Kerk in Chinese bergdorpen

Vrijdag 16 oktober 2015. Vandaag bezoeken we als deelnemers aan de Kerk in Actie-predikantenreis naar China twee dorpen in het bergland van de provincie Yunnan, waar oud-studenten van de Bijbelschool in Dali de gemeenten als kerkelijk werker dienen. Het evangelie heeft deze dorpen pas enkele decennia geleden bereikt. In één van de dorpen kwam men vier jaar terug nog samen in een schuur, maar staat er nu een mooi kerkje—een deur hoog in de achterwand toont dat men hoopt op verdere groei: wanneer nodig wordt dat de deur naar de gallerij. Officieel is het nog een ‘ontmoetingspunt’ en niet een zelfstandige kerkelijke gemeente, maar inmiddels vallen er al weer andere ontmoetingspunten onder deze kerk.

Ds. Jan Andries de Boer schreef een blogbericht over deze dag, dat ik van foto’s voorzag. Hieronder nog een kleine selectie van de foto’s die ik deze dag schoot. (Een uitgebreidere fotoserie laat waarschijnlijk even op zich wachten omdat we elke dag een vol reisprogramma hebben. Morgenochtend hopen we van Dali naar Shanghai aan de oostkust van China te vliegen, een binnenlandse vlucht van zo’n drie uur.)P2050546

 

P2050567

P2050561P2050574

P2050719

P2050760

P2050831

P2060007

P2060010

P2050777

P2060081

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.