Bij het overlijden van ds. Joseph Fathy

P1090272.jpg

Zoëven bereikte mij het bericht dat mijn oud-student ds. Joseph Fathy plotesling is overleden. Na als wiskundeleraar te hebben gewerkt en als zondagsschoolmeester te hebben gediend werd Joseph zes jaar geleden toegelaten tot de predikantsopleiding van ons seminarie. Vier jaar ontmoette ik hem vrijwel dagelijks—een toonbeeld van eenvoud en studiezin, met een vrijwel onfeilbaar gevoel voor de Arabische grammatica en een warm hart. Twee jaar geleden was hij afgestudeerd en een gemeente gaan dienen en een klein jaar geleden in het huwelijk getreden. Vandaag werd hij, naar ik begreep, onwel, ging hij naar en ziekenhuis en overleed hij daar.

De mensen hier zijn aangeslagen en het is moeilijk om woorden te vinden. Een Egyptische collega schrijft op Facebook: “Het is zo moeilijk om te geloven dat mijn oud-student en vriend, Joseph, nu bij de Heere is.” En één van onze jongste schoonmakers schrijft: “Naar de hemelse heerlijkheid is overgegaan ds. Joseph Fathy. De Heere trooste heel de familie.”

P1500685.jpg

Maak een website of blog op WordPress.com