Gebedspunten voor volgende week

Voor de GZB-gebedskalender schreef ik volgende bijdrage voor 6 t/m 8 februari: Willem-Jan de Wit is docent Bijbelwetenschappen en systematische theologie aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo in Egypte. Hier studeren zo’n 45 jongemannen voltijd om predikant te worden. Daarnaast zijn er, verspreid over verschillende opleidingen, meer dan 250 deeltijdstudenten. Zie wjdw.nl voor meer info. P1640671 Vrijdag 6 februari 2015. Volgende week beginnen de colleges van de voorjaarsperiode. Willem-Jan hoopt dan onder andere zijn jonge Egyptische collega en masterstudent ds. Medhat Nady te begeleiden bij het geven van colleges Inleiding Oude Testament. Bid om een goede samenwerking en leerzame colleges voor de studenten. Zaterdag 7 februari 2015. Afgelopen najaar is gevierd dat het seminarie 150 jaar bestaat: een tijd om terug te blikken maar ook om vooruit te denken. Dit jaar biedt het seminarie voor het eerst afstandsonderwijs via internet aan: zo kunnen ook mensen in andere delen van Egypte en de Arabische wereld theologie studeren. Bid dat de ontwikkeling van het afstandsonderwijs nu en de komende jaren goed verloopt. Zondag 8 februari 2015. Zoals elke zondag gaan vandaag honderdduizenden Egyptische christenen naar de kerk: soms naar een prachtig, goed onderhouden gebouw, soms naar een eenvoudig dorpskerkje, soms naar een appartementje in de eindeloze huizenmassa van een nieuw stadsdeel waar nog niet of nauwelijks gewone kerkgebouwen zijn. Bid om gezegende diensten en dat deze kerken een zegen mogen zijn voor hun omgeving. Onvangt u / ontvang je de GZB-gebedskalender voortaan graag thuis, stuur dan even een berichtje naar info@gzb.nl.

Maak een website of blog op WordPress.com