Asyut, Minya en Alexandrië

P1050482

Maandag 29 september beginnen hier op het seminarie in Caïro de colleges. Vanwege de onderwijsvernieuwing en mijn rol daarin is de aanloopperiode naar het nieuwe jaar buitengewoon druk. Ik zie er naar uit dat straks de rustige regelmaat van het gewone collegegeven weer begint.

Niettemin hoop ik de komende tijd ook nog twee keer naar het Nijldal te reizen: morgen en overmorgen staat een bezoek aan een dorp in de provincie Asyut op het programma (zo’n 325 km ten zuiden van Caïro)—bovenstaande foto nam ik begin 2011 aldaar—en volgende week hoop ik met Nederlandse bezoek naar een dorp in de provincie Minya te gaan (zo’n 225 km ten zuiden van Caïro).

En over twee-en-een-halve week begint traditiegetrouw de openingsconferentie van onze predikantsopleiding in een conferentie-oord nabij Alexandrië aan de Middellandse Zee (ca. 225 km ten noordwesten van Caïro).

Het is goed om te midden van al het plan- en regelwerk en schrijven van documenten rond de vernieuwde opleidingen in contact te zijn met studenten en oud-studenten en met de kerken die door onze studenten gediend worden of zullen worden—uiteindelijk gaat het erom dat de vernieuwing van onze opleidingen direct of indirect meerwaarde heeft voor het leven van gewone mensen.

Maak een website of blog op WordPress.com