Theologie en werkelijkheid

P1560940

De Syrische predikant Wael Elian Haddad heeft recent een Arabisch boek het licht doen zien waarvan de titel zich laat vertalen als Theologie en werkelijkheid: Dienen tussen theorie en praktijk. Het biedt in korte hoofdstukken een handreiking voor wie als predikant of vrijwilliger dient in de kerk. Ds. Ephraim Yaccoub, de studentenpastor van ons seminarie, heeft een woord van aanbeveling voor het boek geschreven.

Ik ken ds. Wael omdat hij eerder hier bij ons in Caïro de predikantsopleiding heeft gevolgd en dit jaar in ons masterprogramma studeert. Dit semester volgt hij bij mij de vakken Oude Middenoosterse bronteksten: Context en receptie van Genesis 1–11 en Constructieve theologie in de context van het Midden-Oosten.

Hoewel het vanwege de burgeroorlog onmogelijker dan ooit lijkt en het op korte termijn eenvoudigweg nog niet mogelijk is, droomt ds. Wael ervan dat op een dag in Syrië zelf een theologische opleiding zal worden geopend om (onder andere) toekomstige predikanten van de presbyteriaanse kerk in Syrië op te leiden. Gezien zijn studiezin en hart voor de praktijk hoop ik voor de Syrische christenheid en voor hemzelf dat het ooit wel werkelijkheid zal worden en dat hij daarbij een positieve rol mag spelen.

P1030332

Ds. Wael Elian Haddad (staand rechts) enkele jaren geleden bij zijn bevestiging tot predikant.

Maak een website of blog op WordPress.com