Egypte

Wat gaat zondag 6 oktober Egypte brengen?

Morgen “belooft” het weer een spannende dag te worden in Egypte. Het is dan 6 oktober, de dag waarop wordt gevierd dat Egypte veertig jaar geleden Israël aanviel en (bloedige verliezen ten spijt) weer gevoel van eigenwaarde ontwikkelde (na de verloren zesdaagse oorlog van 1967). Morgen ligt de focus echter niet op de gebeurtenissen van toen of de huidige relatie met de noordwestbuur, maar op de interne spanningen in Egypte.

Moslimbroeders en andere tegenstanders van de “militaire staatsgreep” / “gehoorgeving van het leger aan de wil van het volk” zijn vastbesloten het Tahrirplein op te gaan, het symbool van de revolutie van 25 januari 2011. Anderen vinden echter dat zij daar helemaal niet thuis horen en het leger is in elk geval van plan hen onder geen beding toe te laten. Foto’s op Facebook tonen rijen tanks rond het plein. Hoe zal dit aflopen? Met een bloedbad? Met een sisser?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.