Egypte

Nieuw studiejaar

P1550326

Vorige week hield ons seminarie met de studenten van de predikantsopleiding de openingsconferentie: vier dagen aan de kust nabij Alexandrië. Vandaag beginnen de colleges weer. Veertien nieuwe studenten zijn er in de predikantsopleiding en daarnaast enkele tientallen deeltijdstudenten. Morgen beginnen de colleges van de Engelstalige masteropleiding. Daarin geef ik dit semester drie vakken:

  • Ancient Middle Easter Source Texts: Context and Reception of Genesis 1–11;
  • Hebrew Texts for Theologians: Psalm 146, Contexts and Consequences;
  • Constructive Theology in Middle Eastern Context.

Naast Egyptenaren hebben zich dit jaar voor het masterprogramma een Syriër (die al enige tijd in Egypte is) en een Indiër (die na een reis van zo’n vijftig uur [vanwege een vervelend oponthoud] vanmorgen op ons seminarie is gearriveerd) aangemeld. Ik zie uit naar een studiejaar waarin we veel van elkaar zullen leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.