Ik kom naar Nederland

1186829_10201146569059381_1415466939_n

Volgende week hoop ik zo’n twee weken naar Nederland te komen. Dat stond al maanden als vakantie gepland, maar gezien alles wat er de afgelopen tijd in Egypte is gebeurd, ben ik dan in principe ook beschikbaar voor interviews en bereid om in kerkelijke gemeenten, etc. iets te vertellen over de recente gebeurtenissen in Egypte.

Neemt u voor afspraken contact op met het kantoor van GZB, de organisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland die mijn werk in Egypte mogelijk maakt: telefoon 0343-701010, e-mail cenf@gzb.nl.

GZB schrijft ter toelichting:

Dr. Willem-Jan de Wit is in 2008 door de GZB naar Egypte uitgezonden, waar hij werkt als docent Bijbelwetenschappen en systematische theologie aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo, dat behoort tot de presbyteriaanse (protestantse) kerk in Egypte. Hij geeft college in de predikantsopleiding, in de deeltijdopleidingen in de steden Alexandrië en Minya en vooral in de Engelstalige masteropleiding. Verder begeleidt hij onder andere masterscripties en bezoekt hij (oud)studenten in dorpsgemeenten in het Nijldal. Door zijn werk als docent aan een theologisch instituut heeft hij veel contacten met kerken en predikanten, niet alleen in Caïro, maar bijvoorbeeld ook in Minya waar de afgelopen week een ware geweldsuitbarsting tegen christenen heeft plaatsgevonden.

Zie ook: Wat kunnen we doen voor Egypte? Bericht van Luisterend Dienen en GZB

PS: zaterdag 31 augustus hoop ik tijdens de jaarlijkse GZB-dag in Doorn tussen het publiek aanwezig te zijn.

Maak een website of blog op WordPress.com