Egypte

"Als je toekomst donker is, zie dan naar omhoog"

Als je niet voor je uit kunt zien omdat je toekomst donker is en niet achter je om kunt zien omdat je verleden vol pijn is, zie dan naar omhoog waar je je Heer tegenover je vindt. Lach van vreugde want daar is Iemand Die je liefheeft, Die zich over je ontfermt, je beschermt, je hoort, je ziet. Waarlijk God zorgt voor jou. Neemt Hij van je, dan is het om je te geven. Laat Hij je wenen, dan is het om je te laten lachen. Ontneemt Hij je, dan is het om je te eren. Stelt Hij je op de proef, dan is om je dichter bij Hem te brengen.

Bovenstaande woorden, hier uit het Arabisch vertaald, zijn niet geschreven door een vervolgde christen om medegenoten in de verdrukking te bemoedigen. Nee, ik trof ze aan op de Facebookpagina van een moslimbroeder. Hij zou ze nu zelf geschreven kunnen hebben, maar google leerde me dat deze woorden ook al circuleerden onder zijn geestverwanten rond de Egyptische grondwetcrisis eind 2012.

IMG_3210a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.