Reisadvies Egypte weer aangescherpt (8 juli 2013)

Vandaag heeft de Nederlandse rijksoverheid het reisadvies voor Egypte opnieuw aangescherpt. Werden vorige week voor het grootste deel van Egypte nog “niet-essentiële reizen” afgeraden, nu worden “alle reizen” afgeraden (met uitzondering van reizen naar hotelresorts aan de Rode Zee en de Gold van Akaba). Nederlanders in Egypte wordt geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is.

Lees hier het volledige reisadvies
NB: Voor een onrustig land als Egypte verandert het reisadvies regelmatig. Bovenstaande link verwijst echter in principe steeds naar het meest recente reisadvies.

Wat betreft mijn eigen situatie: omdat de omgeving waar ik woon tot nu toe steeds rustig is gebleven, verwacht ik vooralsnog, in overleg met betrokken partijen, hier te blijven, daarbij inachtnemend wat het reisadvies ook zegt: “Indien voor verblijf wordt gekozen wordt aangeraden een laag profiel aan te houden, extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen.”