Egypte

Reisadvies Egypte

Vandaag heeft de Nederlandse rijksoverheid een nieuw reisadvies uit doen gaan voor Egypte, mede met het oog op de massale demonstraties die vanaf eind volgende week worden verwacht. Wat betreft Caïro is het zaak extra waakzaamheid te betrachten. Het reisadvies zegt onder andere:

Met name rond de periode 28 juni – 1 juli 2013 zijn door diverse partijen grootschalige demonstraties in het hele land aangekondigd. Gewelddadige confrontaties worden daarbij niet uitgesloten. Op deze dagen, maar ook in de directe nasleep ervan, kan in Caïro extreme verkeershinder ontstaan, waardoor het zeer moeilijk kan zijn een plaats van bestemming te bereiken. Geadviseerd wordt (de ruime nabijheid van) demonstraties en samenscholingen absoluut te mijden en deze niet te fotograferen of te filmen, de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen

Update 3 juli 2013: bovenstaand reisadvies is inmiddels verouderd. Lees hier op rijksoverheid.nl steeds het actuele reisadvies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.