Reisadvies Egypte

Vandaag heeft de Nederlandse rijksoverheid een nieuw reisadvies uit doen gaan voor Egypte, mede met het oog op de massale demonstraties die vanaf eind volgende week worden verwacht. Wat betreft Caïro is het zaak extra waakzaamheid te betrachten. Het reisadvies zegt onder andere:

Met name rond de periode 28 juni – 1 juli 2013 zijn door diverse partijen grootschalige demonstraties in het hele land aangekondigd. Gewelddadige confrontaties worden daarbij niet uitgesloten. Op deze dagen, maar ook in de directe nasleep ervan, kan in Caïro extreme verkeershinder ontstaan, waardoor het zeer moeilijk kan zijn een plaats van bestemming te bereiken. Geadviseerd wordt (de ruime nabijheid van) demonstraties en samenscholingen absoluut te mijden en deze niet te fotograferen of te filmen, de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen

Update 3 juli 2013: bovenstaand reisadvies is inmiddels verouderd. Lees hier op rijksoverheid.nl steeds het actuele reisadvies.

Maak een website of blog op WordPress.com