Volg afstudeerplechtigheid vanavond live om 19.00

Afstudeerweek

Deze week staat alles op ons seminarie hier in Caïro in het teken van afstuderen. Dinsdagavond heeft het bestuur officieel besloten/bekrachtigd wie dit jaar mag afstuderen: 14 voltijdstudenten die predikant hopen te worden, een mooie groep deeltijdstudenten en 3 masterstudenten. Woensdagavond hebben we met de afstudeerders op het dak van één van onze seminariegebouwen gegeten. Gisterenmorgen hebben de studenten geposeerd in hun “robes” (een soort toga’s, de officiële afstudeerkleding).

P1500562

Gisterenavond hebben we met familie van de studenten in de grote zaal van het seminarie een bijeenkomst gehad, waarbij diverse studenten kort vertelden hoeveel het seminarie voor hen de afgelopen jaren heeft betekend. Onder andere Hanaa Samuel, de masterstudente die deze maand bij mij haar scriptie had afgerond, deelde haar ervaring en riep de anderen op om na de bacheloropleiding (dat is: de predikantsopleiding of de deeltijdopleiding) ook de masteropleiding te gaan doen. Ook ontvingen twee studenten een prijs voor een opstel op het gebied van het Middenoosters christendom.

Foto’s van dit alles zijn te vinden in dit album.

P1500799

Afstudeerplechtigheid vanavond LIVE om 19.00

Vanavond vindt in de kerk in de wijk Heliopolis de officiële afstudeerplechtigheid plaats, waar de studenten gekleed in hun robes hun diploma’s zullen ontvangen, in aanwezigheid van onder andere tal van hoogwaardigheidsbekleders. Om te voorkomen dat iedereen door elkaar gaat lopen fotograferen en filmen geldt er een strikt fotoverbod waar ik mij ook aan moet houden. Echter niet getreurd: er zijn wel professionals ingehuurd om een video te maken en zij zorgen ervoor dat u tijdens de bijeenkomst zelf live mee kunt kijken. De bijeenkomst begint om zeven uur Nederlandse tijd en is te volgen via deze link: KIJK LIVE.

Komende weken

Volgens Egyptisch gebruik weten de studenten op het moment van afstuderen al in welke gemeente ze evangeliedienaar hopen te worden. Na een paar dagen uitrusten hopen ze eind volgende week al in hun gemeenten aan de slag te gaan en als alles goed gaat worden ze daar dan over ongeveer een jaar tot predikant bevestigd. De eerste-, tweede- en derdejaars studenten in de predikantsopleiding hopen eind volgende week aan hun zomerstages te beginnen: de eerstejaars lopen mee met een ervaren predikant, de tweedejaars lopen stage bij een christelijke instelling (bijvoorbeeld verslaafdenzorg of gevangenenzorg) en de derdejaars gaan al dienen in een vacante gemeente.

Maak een website of blog op WordPress.com