Egypte

Dr. Hani Hanna

Zojuist bereikte mij het bericht dat mijn Egyptische collega ds. Hani Yusuf Kostandi Hanna (meetal afgekort als Hani Hanna of Hani Yusuf) het examen over zijn proefschrift succesvol heeft doorstaan en daarmee dr. Hani Hanna is geworden. Hani is docent systematische theologie hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo en tevens hoofd van de vakgroep theologie en kerkgeschiedenis. Zijn proefschrift heb ik nog niet gelezen, maar biedt kort gezegd een vergelijking tussen de theologie van de Zwitserse theoloog Karl Barth en de Egyptische theoloog Matta al-Maskiin (internationaal bekend als Matthew the Poor). Lees meer over Hani op de website van ons seminarie of feliciteer hem op Facebook.

P1400681

P1080665

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.