Minya

Vrijdagavond 2 november. Deze dagen ben ik samen met mijn jongste broer en schoonzus in Minya, zo’n 250 km ten zuiden van Caïro. Gisterenavond zijn we aangekomen vanuit Caïro en hebben we in het dorp Manhèry de huwelijkssluiting van stud. Emeil Maher en zijn bruid Maryam bijgewoond.

P1370378

Vanmorgen hebben we de duizenden jaren oude graven van Beni Hassan bezocht. Deze grote grafkamers in de rotsen ten oosten van de Nijl even ten zuiden van de stad Minya zijn van binnen zeer rijk versierd, maar helaas was het niet toegestaan binnen te fotograferen. De locatie biedt echter ook een mooi uitzicht over het Nijldal.

P1370469

Vanmiddag heb ik mijn eerste college inleiding systematische theologie gegeven aan ruim twintig studenten in de nieuwe dépendance in Minya van ons seminarie (het Evangelical Theological Seminary in Cairo). Aansluitend was er een korte openingsplechtigheid waarbij onder andere rector en vice-rector van het seminarie aanwezig waren.

P1370524

Donderdagavond 8 november. Bovenstaande blogpost had wat uitgewerkt moeten worden en ook een verslag van zaterdag en zondag moeten bevatten—op maandag ben ik weer teruggereisd naar Caïro. Ook had ik misschien iets willen schrijven over de nieuwe koptisch-orthodoxe paus en mijn presentatie in het scholars’ seminar van ons seminarie eergisteren, maar met een ontmoeting met Duitse bezoekers, colleges en collegevoorbereiding, een inmiddels afnemende verkoudheid, taalstudie Arabisch met een student, een stevige commissievergadering en gesprek met een student over Psalm 129 zaten mijn dagen deze week goed vol. Morgen hoop ik om half zeven alweer de trein te nemen naar Minya—ditmaal hoop ik al in de loop van de morgen college te geven, als de trein tenminste op tijd aankomt. Zaterdagmorgen hoop ik om zes uur al met studenten in de bus te stappen voor een eendaagse uitstapje naar Alexandrië, 225 km ten noordwesten van Caïro. Al met al zal het er deze week niet meer van komen deze blogpost verder uit te werken en daarom publiceer ik hem nu zomaar in zijn onafheid.

UPDATE 18 april 2013: klik hier voor het volledige fotoalbum van het bezoek aan Minya met mijn jongste broer en schoonzus.

Maak een website of blog op WordPress.com