Egypte

“It is war here. Pray for me.”

Een oudstudent van ons seminarie woont tegenwoordig in Gaza en stuurde me net een kort berichtje: “It is war here. Pray for me.” Dr. Bart Wallet verwoordde net kort in een tweet wat de gebeurtenissen in Gaza voor ons in Egypte betekenen: “Ook Egyptische president #Morsi wordt nu uitgedaagd kleur te bekennen. Als Moslimbroeder steun #Hamas, of traditionele steun aan Israël?”

Ondertussen heeft Egypte ook haar eigen zorgen en zeker de christenheid. President Mursi heeft recent tegen een delegatie van de Duitse kerken (die trouwens vorige week ook bij ons op bezoek is geweest) nog eens benadrukt dat hij christenen in Egypte gelijke rechten gunt en hun bijdrage aan de samenleving belangrijk vindt, maar in mijn omgeving hoor ik toenemende zorg over de nieuwe grondwet in wording en er wordt gebeden dat God verhoede dat Egypte in een theocratie verandert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.