Egypte

Caïro verkennen

P1360472

Afgelopen maandag deed mijn collega ds. Wageeh onze studenten de oproep meer tijd in de seminariebibliotheek door te brengen maar ook de kans te benutten kerken, musea, bibliotheken en monumenten in Caïro te bezoeken: “Als je straks predikant bent in een dorp, zul je daar weinig mogelijkheid meer toe hebben.”

P1360328

Om de daad bij het woord te voegen heb ik gisterenmiddag studenten en collega’s laten weten dat ik vanmorgen een wandeling ging maken van de noordpoorten (Bab al-Nasr en Bab al-Futuuh) naar de zuidpoort (Bab Zuweyla) van middeleeuws Caïro en dat wie wilde meemocht. Natuurlijk kon niet iedereen zo snel tijd vrijmaken, maar vanmorgen hebben we met drie docenten (naast mijzelf twee buitenlandse gastdocenten) en drie studenten de wandeling daadwerkelijk gemaakt, zij het dat we vanwege de tijd niet verder naar het zuiden zijn afgezakt dan de Al-Azhar-moskee. Een van de deelnemende studenten stelde al voor dat we over veertien dagen dan maar weer zo’n wandeling moeten maken om nog meer te zien. En toen ik tijdens de lunch de foto’s liet zien, waren er ook tal van andere studenten die de wandeling op een gelegener tijdstip ook graag gaan maken. Wie weet is het schaap over de dam, want het blijft toch wat vreemd als studenten vier jaar bij ons studeren en er nooit toe komen de rijke historie en cultuurschatten van de hoofdstad te bewonderen (en soms zelfs nauwelijks de weg vinden naar de diverse presbyteriaanse gemeenten en andere kerken die de stad rijk is).

P1360391

One thought on “Caïro verkennen

  1. Pingback: Middeleeuws Caïro | In Egypte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.