Foto’s rond afstudeerfeest

Zoals al bleek uit mijn blogposts Jaargroep 141, Ds. Sameh Ibrahim, master in de theologie en Feest, stonden de afgelopen weken op ons seminarie in het teken van het afstuderen. Een samenvattende fotoserie is nu op CameraFacebook te bekijken.

Op de eerste foto’s poseren de studenten uit de predikantsopleiding twee-en-een-halve week voor het feest alvast in hun officiële afstudeergewaden (in het Arabisch wordt dit type gewaad met het leenwoord “robe” aangeduid). Dezelfde avond vindt op het dak van ons bibliotheekgebouw een gezellige avond plaats met de docenten, de afstudeerders van de predikantsopleiding en de avondopleiding en enkele introducés. Acht dagen later verdedigen de masterstudenten hun scripties.

Op de donderdag de week daarna lunchen mijn collega dr. Mark Nygard en ik met twee masterstudenten buiten de deur en vervolgens zie ik hoe binnen het seminarie het avondeten wordt voorbereid. Dan komen de studenten met een grote menigte gasten (veelal uit Opper-Egypte) en vieren we het interne afstudeerfeest.

De dag erna (vorige week vrijdag) vindt in de kerk in Heliopolis de officiële afstudeerplechtigheid plaats. In verband met video-opnamen en het rustig verloop mocht er tijdens de plechtigheid niet worden gefotografeerd, maar vooraf en achteraf natuurlijk wel. Zoals u op de CameraFacebookfoto’s zult zien, is het niet alleen een feestje van geboren Egyptenaren en een enkele westerling zoals ik, maar ook van Sudanezen: één van hen studeert af en omdat er in Caïro een grote Sudanese (vluchtelingen)gemeenschap is, komen velen om dit met hem mee te vieren.