Egypte opnieuw in rouw

Dat er op het Tahrirplein doden vallen, weten we. Dat spanningen tussen moslims en christenen soms tot slachtoffers leiden, weten we. Het zijn de zwarte zijden van Egypte, maar van de overledenen kun je in elk geval nog zeggen dat ze ergens voor stonden.

Echter, vandaag heeft voetbalgeweld ruim vijftig Egyptenaren van het leven beroofd. Dit is zinloos en zwarter dan zwart.

Update: ik lees net dat er 73 doden zijn.

Update donderdagmiddag: Inmiddels gelooft geloof ik niemand meer dat het hier om gewoon zinloos voetbalgeweld ging. Er wordt een link gelegd met de steun van al-Ahly-fans aan de zaak van de revolutie. Verdere speculaties die ik hoor, vertrouw ik maar niet aan deze weblog toe, omdat ik geen mogelijkheid heb om ze te verifiëren.

Maak een website of blog op WordPress.com