Egypte

Update uit Cairo

Dinsdagavond 22 november 2011, 20:55 (19:55 Nederlandse tijd). De Egyptische legerleider Tantawi heeft begin van de avond een speech gehouden waaruit meteen duidelijk was dat hij niet van plan is op te stappen. De honderdduizend demonstraten op het Tahrirplein beantwoordden de speech met “Ga! Ga! Ga!” geroep.

Zelf ben ik op ons seminarie, zes kilometer bij het plein vandaan, in een wijk waar het rustig is. Naar ik begreep zijn een Egyptische collega en zijn zoon momenteel op Midan it-Tahrir, maar de meeste studenten geven er de voorkeur aan gewoon op het seminarie te blijven. Er moet ook gewoon gestudeerd worden, en niet ieder weet of hij van harte achter de demonstraties staat: wat men ook van Tantawi en het optreden van de legerraad tot dusverre moge vinden, het vertrek van Tantawi zou het land in een nog diepere chaos kunnen storten.

Ondertussen is de situatie uiterst spannend: als noch Tantawi noch de demonstrerende massa vrijwillig wijkt, is de vraag wat er dan wel gaat gebeuren. De studenten van ons seminarie houden op dinsdagavond altijd om negen uur een gebedsbijeenkomst en ik ben gevraagd daar dit keer vanwege de omstandigheden bij te zijn. Daarom laat ik het nu bij deze korte update.

2 thoughts on “Update uit Cairo

  1. Sterkte voor jou, al je naasten daar en voor heel Egypte. De ontwikkelingen komen via jouw blog erg dichtbij. Weet dat we meeleven en de situatie in gebed brengen.
    alle goeds,
    Gerrit en Lydia

  2. Beste Willem-Jan, het is altijd boeiend je blog te lezen, maar zeker nu leven we op afstand met je mee. Spannende ontwikkelingen in Egypte en een onzekere politieke toekomst! We bidden voor jou en de mensen om je heen, voor Gods nabijheid en bescherming en om Zijn zegen voor de toekomst van Egypte. Hartelijke groet,
    Fam. Leenman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.