Update uit Cairo

Dinsdagavond 22 november 2011, 20:55 (19:55 Nederlandse tijd). De Egyptische legerleider Tantawi heeft begin van de avond een speech gehouden waaruit meteen duidelijk was dat hij niet van plan is op te stappen. De honderdduizend demonstraten op het Tahrirplein beantwoordden de speech met “Ga! Ga! Ga!” geroep.

Zelf ben ik op ons seminarie, zes kilometer bij het plein vandaan, in een wijk waar het rustig is. Naar ik begreep zijn een Egyptische collega en zijn zoon momenteel op Midan it-Tahrir, maar de meeste studenten geven er de voorkeur aan gewoon op het seminarie te blijven. Er moet ook gewoon gestudeerd worden, en niet ieder weet of hij van harte achter de demonstraties staat: wat men ook van Tantawi en het optreden van de legerraad tot dusverre moge vinden, het vertrek van Tantawi zou het land in een nog diepere chaos kunnen storten.

Ondertussen is de situatie uiterst spannend: als noch Tantawi noch de demonstrerende massa vrijwillig wijkt, is de vraag wat er dan wel gaat gebeuren. De studenten van ons seminarie houden op dinsdagavond altijd om negen uur een gebedsbijeenkomst en ik ben gevraagd daar dit keer vanwege de omstandigheden bij te zijn. Daarom laat ik het nu bij deze korte update.

Maak een website of blog op WordPress.com