Foto omslag proefschrift: wie helpt?

IMG_1153 (3)

Na wat zoeken en vragen is vandaag de beslissing gevallen dat de foto hiernaast op de omslag van mijn proefschrift komt, dat zal verschijnen onder de titel:

On the Way to the Living God:
A Cathartic Reading of Herman Bavinck and an Invitation to Overcome
the Plausibility Crisis of Christianity

De foto suggereert o.a. dat theologie te maken heeft met de werkelijkheid van vandaag en in hoofdstuk 1 van het proefschrift breng ik postchristelijk Amsterdam ter sprake.

Er is één probleempje: de foto is een uitsnede van een foto die is gemaakt met een compactcamera en zodoende is de resolutie relatief laag en zouden kleur en scherpte nog beter kunnen.

Vandaar mijn vraag (m.n. aan Amsterdammers): heeft iemand wellicht ongeveer dezelfde afbeelding maar in hogere kwaliteit? Zo ja, mag ik deze dan gebruiken en zou ik hem uiterlijk maandagmorgen kunnen ontvangen? Dan moet ik alles voor de omslag namelijk al aanleveren voor de vormgever.

Ik heb de foto gemaakt toen ik vanaf Amsterdam Zuidoost naar Amsterdam Zuid of Buitenveldert fietste en via een viaduct de snelweg overstak. De foto is genomen in noordelijke of noordoostelijke richting, ongeveer vanaf het punt waar op onderstaand kaartje “A2” staat.

Ik besef dat de kansen klein zijn dat iemand precies op hetzelfde punt een foto heeft gemaakt, maar anderzijds: het punt leent zich er wel voor om juist daar een foto te nemen. Vandaar dat ik het durf te vragen. Niet geschoten is altijd mis.

image

Update, zaterdagavond: bedankt voor de belangstelling waarmee deze blog post is gelezen! Niemand bleek al een foto van het genoemde punt te hebben, maar verschillende mensen boden aan er daar één te gaan maken en twee hebben dit daadwerkelijk gedaan. Hieronder enkele resultaten. Hartelijk dank aan de fotografen!

Ik zou zeggen: reageert u op dit moment alleen nog even als u/je een foto kant-en-klaar hebt waarvan u denkt dat deze nog geschikter is voor de omslag van mijn proefschrift.

DSC00833  DSC_0137 (2)

Maak een website of blog op WordPress.com