Egypte

Proefschriftcorrectieleesgroep

Soms gaan zaken sneller dan verwacht. Zo had ik de hoop opgegeven dat ik dit jaar zou kunnen promoveren op mijn proefschrift, maar eind vorige week kon ik verheugd twitteren en facebooken dat mijn promotiedatum op 23 december 2011 gepland staat (Vrije Universiteit Amsterdam, aanvangstijd 9.45).

Tegelijk schrok ik: promoveren op 23 december betekent dat het proefschrift 24 oktober kant-en-klaar moet zijn om te worden gedrukt, maar het Engels moest nog worden gecontroleerd. Mijn collega dr. Mark Nygard heeft echter zeer voortvarend actie ondernomen en een proefschriftcorrectieleesgroep in het leven geroepen in zijn kennissenkring in Cairo. Hij heeft ieder lid een hoofdstuk toegewezen en vandaag de uitdraaien daarvan uitgedeeld. Als alles goed gaat, krijg ik alle correctievoorstellen voor 15 oktober binnen, zodat ik nog een week heb om ze te verwerken.

Ondertussen bestudeer ik uitgeefvoorwaarden, schrijf ik een samenvatting en een voorwoord en een tekst voor de achterkant, zoek ik naar een omslagfoto (bij voorkeur een beeld van het leven in Amsterdam) en probeer ik te bedenken wat ik verder allemaal nog moet bedenken.

Tegelijk gaat het leven hier gewoon door. Vanmorgen heb ik college gegeven over Jesaja en daarna hield een gastdocent een interessant verhaal over houtsnedes in Luthers Bijbelvertaling. Vannacht werd de trein beschoten waarin één van onze studenten uit Opper-Egypte naar Cairo kwam. Het ging om een ruzie tussen handelaren in de trein en politieagenten. Gelukkig is de student ongedeerd gebleven, maar enkele mensen zijn wel naar het ziekenhuis gebracht. Laat ik echter positief eindigen: pas hebben we een mooie openingsconferentie gehouden waarbij ik tot slot deze foto mocht schieten:

P1150737

Meer foto’s van deze conferentie treft u hier en hier aan op Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.