De diepte van het Nijldal: De duivel in de kerk?

P1130793

P1130792Een vrouw op leeftijd komt per week meermaals naar de kerk maar vertelt nu aan de kandidaat die de gemeente dient: “De duivel maakt mij de kerkgang welhaast onmogelijk.” “Wat doet hij dan?” vraagt de kandidaat. “Wanneer ik ’s avonds naar de kerk kom, zing ik mee, maar wanneer de preek begint, drukt hij mijn ogen dicht en val ik in slaap.” “Overdag, doet hij dat dan ook?” “Nee, overdag werk ik van vroeg tot laat hard in het huishouden. Hij valt me alleen ’s avonds lastig in de kerk.” “Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit de duivel is,” antwoordt de kandidaat, “u wordt een dagje ouder en bent na een dag werken moe en dat voelt u in de kerk. Als u een uur rust neemt voordat u naar de kerk komt, zult u vanzelf weer beter kunnen luisteren.”

P1140441

NB: de tekst gaat niet over één van de afgebeelde vrouwen.

Maak een website of blog op WordPress.com