Pinkstercollecte 2011 “Christen zijn in het ‘nieuwe Egypte’” Nieuw pdf-boek “Nieuws uit het land van de Nijl”

Met Pinksteren houden tal van kerken in Nederland een collecte waarbij speciaal aandacht  wordt gevraagd voor mijn werk hier in Egypte. Ter gelegenheid hiervan heb ik mijn nieuwsbrieven van de afgelopen jaren gebundeld tot een pdf-boek dat u hier gratis kunt downloaden: Nieuws uit het land van de Nijl.

In de pdf-folder “Christen zijn in het ‘nieuwe Egypte’” leest u meer over de pinkstercollecte en de organisatie erachter. Mocht u met Pinksteren niet naar een kerk gaan waar deze collecte wordt gehouden, maar het werk toch willen steunen, dan leest u in de folder ook hoe u een gift over kunt maken.  Wie meteen de daad bij het woord wil voegen, kan via dit formulier een iDeal-overschrijving doen.

Regelmatig wordt mij gevraagd of de situatie van Egyptische christenen sinds de revolutie beter of slechter is geworden. Wie de blogs leest die ik hier de afgelopen tijd heb geschreven, ziet zowel positieve als negatieve ontwikkelingen. De blog “Stukmaken” gaat over het ergste incident van de afgelopen maand. Daar staat tegenover wat een student me onlangs vertelde: “Wanneer ik in de trein zit, komen medepassagiers uit zichzelf met belangstellende vragen over wat ik als christen geloof. Voor de revolutie gebeurde dit vrijwel nooit.”

Wilt u deze weblog blijven volgen? Klik dan op de knop “Zet mij op de emaillijst!” onderaan de rechterkolom.

Maak een website of blog op WordPress.com