Egypte en de ezel

Deze weblog is ook verschenen op de website van het Reformatorisch Dagblad: http://weblogs.refdag.nl/index.php/content/view/770/160/

P1050827

1. Wordt bij u de vuilnis opgehaald met een ezelswagen?
2. Heeft u zelf wel eens op een ezel gereden?
3. Kent u die grap over de ezel en een zeker hoogwaardigheidsbekleder al?
4. Heeft u wel eens een preek gehoord over een ezel?

Als u vier keer “ja” hebt geantwoord of juist vier keer “nee” en daar tevreden mee bent, surft u dan gerust naar een andere site. Maar als u wou dat u “ja” had kunnen antwoorden, weet u dan welkom op deze nieuwe weblog over het leven en mijn werk in Egypte.

Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Willem-Jan de Wit en ik werk sinds zomer 2008 via de GZB als docent Bijbelse vakken aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo. Hier worden onder andere de toekomstige predikanten van de presbyteriaanse (protestantse) kerk in Egypte opgeleid. Ons seminarie ligt op 5-6 kilometer afstand van Midan Tahrir, het plein dat de afgelopen weken het centrum van het wereldnieuws was. Ik woon op de campus van het seminarie, in hetzelfde gebouw als de studenten. Op dit moment is het heel rustig omdat de studenten een verlengde vakantie hebben gekregen en veelal in hun geboortedorpen in Opper-Egypte zijn, enkele honderden kilometers ten zuiden van Cairo. Komende week hopen we echter weer volop college te geven.

IMG_3788s

Deze weblog is een experiment. Voorlopig heb ik ideeën genoeg, maar ik moet tijd vinden om ze op te schrijven en u moet het leuk blijven vinden om de blogs te lezen. Of ik u die grap over de ezel ga vertellen, weet ik nog niet. Egyptenaren houden veel van humor, maar als buitenlander moet je toch een beetje op je woorden passen. Op de preek over de ezel hoop ik wel een keer terug te komen.

Links:
Evangelical Theological Seminary in Cairo: http://www.etsc.org/
Nieuwsbrieven op de website van de GZB: http://www.gzb.org/index.php?p_Id=60
Eigen weblog: https://willemjandewit.wordpress.com/
Twitter: http://twitter.com/#!/willemjdewit
Facebook: http://facebook.com/willemjdewit
Als u Facebookvriend wilt worden, leg dan kort in een berichtje uit wie u bent.