Sudan

Wie het nieuws enigszins heeft gevolgd, weet dat het onrustig is in Sudan. President Bashir is aan de kant gezet, en de man die hem opvolgde, moest na een dag alweer van het toneel verdwijnen. Nu is generaal Burhan aan de macht, die wat meer vertrouwen lijkt te genieten.

Zelf ben ik nooit in Soedan geweest, maar aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo hebben we wel van tijd tot tijd studenten daar vandaan. Twee van mijn Soedanese oud-studenten werken als docenten (en één van hen ook als academic dean, directeur onderwijszaken) aan Nile Theological College (een protestantse predikantsopleiding) in Khartoum.

Zij weten uiteraard ook niet precies wat de toekomst brengen zal. Misschien breekt er nu echt een betere tijd aan voor het land, maar het zou ook slechter kunnen worden. Eén van hen schreef me dat gebed zeker wordt gewaardeerd.

Maak een website of blog op WordPress.com