Egypte

De dominees denken met dr. Kees van Ekris na over profetisch preken

Vanmiddag denken de tien Egyptische predikanten die deze dagen op uitnodiging van de GZB Nederland bezoeken en een aantal Nederlandse predikanten met dr. Kees van Ekris na over profetisch preken.

De Egyptische predikanten lijken eerst nogal huiverig te staan tegenover “profetisch preken” omdat de term doet denken aan (extreem-)charismatische vormen van preken en pastoraat waarbij toekomstvoorspellingen worden gedaan voor Egypte of individuele personen. Dr. Kees van Ekris heeft echter enkele preken van henzelf gelezen en wijst tal van profetische elementen daarin aan, waarbij destructiva, problemen en misstanden in samenleving en kerk, worden ontdekt en benoemd. Zo waarschuwt één van de predikanten voor een “cultuur van de dood” waarbij veel waarde wordt gehecht aan het sterven als martelaar en het leven na de dood, maar geen aandacht is voor de taak van christenen in deze wereld en in onze samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.