Wie worden er toegelaten tot de predikantsopleiding?

Wie worden er dit jaar toegelaten tot de predikantsopleiding? Het is altijd weer een spannende vraag. Deze week worden hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo zeventien jongemannen (van ca. 24 tot 35 jaar) ‘gehoord’. Ze komen met een aanbevelingsbrief van hun classis. Vanmiddag zat ik tijdens de lunch bijvoorbeeld aan tafel met drie personen uit gemeenten in de classis Malawi (ca. 300–350 km ten zuiden van Caïro) en twee personen uit de classis Sohag (ca. 500 km ten zuiden van Caïro).

Tijdens de dagen op het seminarie krijgen ze een psychologische test en wordt hun Engels, Bijbelkennis en theologische kennis en algemene ontwikkeling getoetst en heeft ieder een persoonlijk toelatingsgesprek. Morgenochtend hebben we als docententeam samen met het zeventiental een kapeldienst.

Wie wordt toegelaten, gaat een flinke verandering tegemoet: wie een baan heeft, moet die opzeggen, en wie van buiten Caïro komt, gaat de komende vier jaar op het seminarie wonen. Wie een gezin heeft, ziet dat de komende jaren dan alleen tijdens de weekenden en in de vakanties. Uitzonderlijke omstandigheden daargelaten betekent de toelating tot de predikantsopleiding dat men in de toekomst ook daadwerkelijk predikant zal worden. Op onze toelatingscommissie rust dan ook een behoorlijke verantwoordelijkheid en vorige week stuurde een collega dan ook een verzoek om gebed om wijsheid en inzicht.

Maak een website of blog op WordPress.com