Dubbel feest

P2300801 (2)

Deze week was het dubbel feest: afgelopen maandag trad oud-student Ephraim met zijn Marian in het huwelijk. Ephraim heeft vorig jaar de predikantsopleiding aan ons seminarie afgerond en dient nu een gemeente zo’n 200 km ten zuiden van Caïro, waar hij over een paar maanden officieel tot predikant hoopt te worden bevestigd. Voor velen van u is hij geen onbekende: toen hij afgelopen najaar drie maanden voor studie in Amsterdam was, heeft hij ook diverse kerkelijke gemeenten verspreid over Nederland bezocht.

Eergisteren en gisteren was het opnieuw feest: 44 studenten studeerden af:

  • 8 studenten van onze predikantsopleiding (MDiv, Master of Divinity)
  • 25 studenten van onze deeltijd theologieopleiding, die we in Caïro, Alexandrië en Minya aanbieden (MAT, Master of Arts in Theology)
  • 10 studenten van ons leiderschapsprogramma (MAOL, Master of Arts in Organizational Leadership)
  • 1 student van onze kleinschalige Engelstalige theologische vervolgopleiding (ThM, Master of Theology)

Wat betreft de predikantsopleiding: de afgestudeerden gaan na een paar dagen rust allemaal een gemeente dienen waar ze DV volgend jaar tot predikant zullen worden bevestigd. De eerste-, tweede-, en derdejaarsstudenten hebben de colleges voor dit studiejaar er inmiddels ook opzitten, maar dit betekent niet dat ze nu tot september vakantie hebben: over ongeveer anderhalve week beginnen ze allemaal aan een zomerstage van tien weken.

Klik hieronder om de foto’s van beide feestelijkheden te bekijken:

Posted by Willem J. de Wit on Tuesday, May 29, 2018

Posted by Willem J. de Wit on Thursday, May 31, 2018

Maak een website of blog op WordPress.com