Egyptische scriptie over Abraham Kuyper

P2300539 (3)

Vanavond heeft hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo ds. Ragaai (midden) zijn scriptie voor ons Engelstalige masterprogramma (Master of Theology, ThM) succesvol verdedigd. Het examen werd geleid door mijn collega dr. Noah Park (links). Scriptiebegeleider was dr. Michael Parker (tweede van rechts). Omdat de scriptie handelde over de relevantie van het concept “soevereiniteit in eigen kring” van de Nederlandse theoloog Abraham Kuyper (1837–1920) in de context van Egypte – helpt dit om christenen beter hun plaats in politiek en samenleving te vinden en te verstaan? –, werden de examenvragen gesteld door de Egyptische politicoloog dr. Hoda Awad (tweede van links) en mijzelf als systematisch theoloog uit Nederland.

 

Maak een website of blog op WordPress.com