Egypte/Theologie

Egyptische scriptie over Abraham Kuyper

P2300539 (3)

Vanavond heeft hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo ds. Ragaai (midden) zijn scriptie voor ons Engelstalige masterprogramma (Master of Theology, ThM) succesvol verdedigd. Het examen werd geleid door mijn collega dr. Noah Park (links). Scriptiebegeleider was dr. Michael Parker (tweede van rechts). Omdat de scriptie handelde over de relevantie van het concept “soevereiniteit in eigen kring” van de Nederlandse theoloog Abraham Kuyper (1837–1920) in de context van Egypte – helpt dit om christenen beter hun plaats in politiek en samenleving te vinden en te verstaan? –, werden de examenvragen gesteld door de Egyptische politicoloog dr. Hoda Awad (tweede van links) en mijzelf als systematisch theoloog uit Nederland.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.